h1

Tack för oss!

29 april 2011

I över 40 år har Vasa Radio funnits, genom åren har många kunder lärt känna Vasa Radio, dels som den sista riktiga tv- & radiobutiken i centrum och dels som butiken som har kunnandet, där man kan få hjälp om det behövs. 40 år.. Det är lång tid det, så pass att vi hunnit sälja TV & radio till flera generationer!

Vi har kämpat med butiken i 4 år. 2007 köpte nuvarande ägaren upp Vasa Radio, som då var till försäljning och på väg att läggas ner. Tanken har hela tiden varit att hålla butiken i samma anda. Kunden ska alltid känna att han eller hon får den bästa servicen, rätt produkt och vara mer än nöjd långt efter köpet. Nu har vi dock kommit till en punkt då det inte håller längre.

Det är med stor sorg vi nu är tvungna att lägga ner butiken. Vi vet att den kommer att bli saknad. Med den marknad vi har idag, där de stora aktörerna gör allt för att bräcka varandra och får stora bidrag från sina moderbolag, då är det alldeles för svårt att vara med och tävla. Även om vi många gånger haft samma priser som de andra så är det givetvis svårt att synas i reklamvimmlet utan stora resurser. Det räcker heller inte så långt med längre garantitid och bättre service.. Visst är det lite märkligt i tider då man vet att elektroniken får allt kortare livslängd?

Hur som helst..

Enda anledningen till att vi slår igen är alltså av ekonomiska skäl. Det är ganska enkelt att förstå om man räknar lite. En TV som för 3 år sen kostade 10.000:- kostar idag runt halva priset, det innebär att vi måste sälja 2 eller helst 3 apparater för att tjäna samma summa som för 3 år sen.. I det läget måste apparaterna sälja i mängder. Då förstår man att det blir allt tuffare att överleva, framförallt när våra konkurrenter lägger miljonbelopp på utskick och tv-reklam.

 Så..

Jag vill passa på att ta tillfället i akt och tacka alla fantastiska kunder! Det har varit så jäkla roligt att ha med er att göra! Jag är genuint lycklig över att ha fått chansen att vara en del av Vasa Radio! Jag kommer att sakna den där känslan av att göra en bra installation där kunden är mer än nöjd, ibland så nöjd att man får rysningar. Vissa gånger har uppskattningen kommit i klarspråk, andra gånger med en kram och i vissa fall fikabröd! Ni ska veta att det värmt nå helt fantastiskt! Många många många kunder kommer jag att komma ihåg, länge! Det har varit så pass roligt och personligt!

Under hela Maj månad säljer vi ut allt i butiken! Rubbet ska bort, så passa på att komma in och fynda! Lite roligt ska vi väl ha trots allt! Det kommer fortfarande att gå att handla TV med installation, garantiärenden kommer vi att ta hand om i fortsättningen, men mer om det senare.

Som sagt.. Tack!

Mvh

Marcus Björklund, Vasa Radio 2007-2011.